Εξηγήσεις για δωδεκάχρονα

Άρχισαν πάλι τα καλέσματα για μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών του ακινήτου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ από την ΕΡΤ και "άλλες δυνάμεις", εδώ, εδώ, εδώ και εδώ, (αναφέρονται με την χρονική σειρά που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο). Οι δύο πρώτες αναφέρονται στην ανακοίνωση των Αλληλέγγυων της ΒΙΟΜΕ της Αθήνας (δεν κρατιούνται εκεί τα «παιδιά»).

Διαβάζοντας κανείς την ανάρτηση στο PRESSPROJECT, παρατηρεί ότι τα «παιδιά» του site στάθηκαν στην αποστροφή του εγγράφου των δικαστών που αναφέρει πως «κάθε αναβολή ή ματαίωση αυτού θα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους πρώην εργαζόμενους». Τι κατάλαβαν από αυτό; Ότι οι δικαστές λατρεύουν τους πρώην εργαζόμενους της ΦΙΛΚΕΡΑΜ; Μα αν ήταν έτσι δεν θα περνούσε ένας χρόνος για μια απλή μείωση του τιμήματος του ακινήτου (κι αυτό έγινε ήδη δύο φορές). Αναφέρουν απλώς αυτό που λέει ο Νόμος: ότι από τα έσοδα του πλειστηριασμού θα πληρωθούν πρώτα οι πρώην εργαζόμενοι, το κράτος και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.

Η ανάρτηση της OMNIATV κάνει λάθος για τα λεφτά που χρωστάει η ΦΙΛΚΕΡΑΜ σε εργαζόμενους, δημόσιο και ιδιώτες: χρωστάει εκατομμύρια ευρώ και όχι χιλιάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να γίνει ο πλειστηριασμός, έτσι είναι η πτωχευτική διαδικασία. Όσον αφορά τα περί δήμευσης, είχε την προνοητικότητα το site να γράψει «Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που λειτουργούν το εργοστάσιο» γιατί αυτά που γράφει είναι όνειρα των καταληψιών της ΒΙΟΜΕ (και να μην το ξεχνάμε: είναι επτά από τους τριακόσιους του ομίλου) που έχουν απορριφθεί επανειλημμένα από τα Δικαστήρια.

Και ας έρθουμε στην ανακοίνωση των αλληλέγγυων (Θεσσαλονίκης). ΟΡΓΗ. Αισθάνονται οργή γιατί η ανακοίνωση των Δικαστών Θεσσαλονίκης δεν ταιριάζει με την συμπεριφορά που τους έχει δείξει η διοίκηση της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και ένα σωρό Υπουργεία. Με την ευκαιρία: την προηγούμενη βδομάδα, μετά το φεστιβάλ τους, πέρασε πάλι ένα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κόψει το ρεύμα, αλλά δεν τους βρήκε. Έτσι θα μπορεί ο Διοικητής της ΔΕΗ να πληροφορεί τη Βουλή ότι «εμείς πηγαίνουμε αλλά δεν μας αφήνουν να μπούμε», λες και το ρεύμα πάει με διακτινισμό από την Πτολεμαίδα στη ΒΙΟΜΕ, δεν υπάρχουν κολώνες απέξω. Αντίθετα θα έπρεπε να τους προκαλεί αγαλλίαση το γεγονός ότι υπέγραψαν όλοι οι προεδρεύοντες των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης για να μην μπορεί κανείς αλληλέγγυος Υπουργός να τους γκρινιάσει.

Η υπόλοιπη ανακοίνωση είναι γεμάτη από τις γνωστές διαστροφές της αλήθειας: ότι κατέλαβαν το εργοστάσιο από την εργοδοσία δέκα επτά μήνες μετά που έφυγε αυτή και γνωρίζοντας τίνος είναι ο χώρος, ότι γρήγορα έδιωξαν όσους δεν ήταν της ομάδας Αναγνώστου, ότι αυτά τα 5,5 χρόνια που παράγουν σαπούνια, καθαριστικά υγρά και αφισόκολλες έχουν φεσώσει την ΔΕΗ πάνω από 350.000 ευρώ κι ενώ γνωρίζουν ότι η καθυστέρηση των πλειστηριασμών και η συνακόλουθη μείωση της τιμής του ακινήτου «φέρνει πιο κοντά» την προηγούμενη εργοδοσία.

Από το Δ.Σ.